Matematik

massefylde

18. marts 2019 af Kathrine9087 - Niveau: 8. klasse

hej!

har lige to opgaver i matematik som jeg ikke kan løse

1. hvor meget vejer 1cm3 jern ( massefylde 7,87g/cm3

2. hvilket stof er der tale om:
10 cm3 vejer 192,8g


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2019 af janhaa

1: d = m/V => m=d*V = 7,87*1 g = 7,87 g

2: d = 19,28 g/ml maybe gold, Au


Svar #2
18. marts 2019 af Kathrine9087

forstår ikke helt opgave 2


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2019 af StoreNord

opgave 2)
           Find først vægtfylden. Slå så stoffet op i en vægtfylde-tabel.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. marts 2019 af StoreNord

Massefylde =
                                  \frac{192,8g}{10cm^{3}}=\frac{19,28g}{1cm^{3}}=19,28\frac{g}{cm^{3}}

https://www.frits.dk/smeltepunkt.asp


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2019 af AMelev

Massefylden er vægten (målt i gram) pr. cm3 af stoffet.

10 cm3 vejer 192.8 g, dvs. at 1 cm3 vejer .... g


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. marts 2019 af ringstedLC

Når 10 cm3 vejer 192.8 g, har du:

\begin{align*} d &= \frac{192.8}{10}\;\left ( \frac{g}{cm^3} \right )=19.28\;g/cm^3 \end{align*}

Så slår du op i det periodiske system og finder et stof med nogenlunde den massefylde.

#1 foreslår Au, altså guld, der har massefylden 19300 kg/m≈ 19.3 g/cm3.


Skriv et svar til: massefylde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.