Matematik

Bestem forskrift for f ud fra den afledede funktion og tangentens ligning

20. marts 2019 af meitner - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg er i tvivl om den vedhæftede opgave – indtil videre har jeg isoleret y i tangentens ligning, således den nu hedder y = 5-2x. Og så sidder jeg lidt fast. Jeg tænkte på om man skulle integrere den afledede funktion, men jeg er ikke sikker?

- 1000 tak på forhånd! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2019 af mathon

...vedhæftet opgave?


Svar #2
20. marts 2019 af meitner

Hov, den smuttede lige.. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. marts 2019 af AMelev

Du skal finde stamfunktionerne f til f '.
 f(x)=\int f'(x)dx+k=\int (2x+4)dx+k=.....

y = -2x +5 er tangent til grafen for f i røringspunkt (x0,y0), så f '(x0) = -2. Løs ligningen mht. x0, som er røringspunktets 1. koordinat.
Røringspunktet er fælles punkt for tangent og graf, så 2.koordinaten y0 er f(x0) = -2x0 + 5.
Indsæt det x0 og løs ligningen mht. konstanten k.


Svar #4
20. marts 2019 af meitner

Tak for hjælpen, jeg har fundet ud af det nu!


Skriv et svar til: Bestem forskrift for f ud fra den afledede funktion og tangentens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.