Matematik

Differentialregning

21. marts 2019 af tboneisreal (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er simpelthen elendig til differentialregning, så har brug for lidt hjælp til den her opgave :)

En funktion f er givet ved f(x)= 3x2 + 5

a) Bestem f'(x) og f'(1).

b) Bestem ligning for tangenten til grafen for f i punktet (1,8).


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. marts 2019 af PeterValberg

a)

f(x)=3x^2+5

f'(x)=(3x^2+5)'=6x

f'(1)=6\cdot 1=.....

b) Benyt tangentligningen:

y=f'(x_0)(x-x_0)+f(x_0)

hvor x0 er x-koordinaten for tangentens røringspunkt (i dit tilfælde er x0 = 1)

Se eventuelt her < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2019 af mathon

a)

                          \small \begin{array}{lclll} f(x)&=&3x^2+5\\\\ f{\, }'(x)&=&6x\\\\ f{\, }'(1)&=&6\cdot 1=6 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2019 af mathon

b)
       \textup{tangentligning i (1,8):}

                    y=f{\, }'(1)\cdot \left ( x-1 \right )+8
                                 


Svar #4
22. marts 2019 af tboneisreal (Slettet)

tak mathon. hjalp mig meget :)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.