Fysik

Jeg har virkelig brug for hjælp til magnetisme!!!

26. marts 2019 af Skun - Niveau: A-niveau

Er der en som kan hjælpe mig med opgave b og c, da jeg ikke har været der i store dele af megnetismeforløbet? Jeg kan derfor virkelig ikke finde ud af dem, og jeg har virkelig brug for hjælp!  Jeg fik opgave a til 2,2 mT, hvis i kan hjælpe. På forhånd mange tusind tak!

Vedhæftet fil: 9.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2019 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. marts 2019 af peter lind

a) Brug at B = μ0*N*I/d hvor μ0 er vakuumpermeabiliteten, I er strømstyrken, N er antal vindinger og d er diameteren af spolen

b)Brug R = ρ*L/a hvor ρ er kobbers specifikke ledningsevne, L er længden og a er tværsnitsarealet. Hus at den hule del ikke skal regnes med i tværsnitarealet

c) P = R*I2


Svar #3
27. marts 2019 af Skun

Mange tak for hjælpen!!


Svar #4
27. marts 2019 af Skun

Hvordan skal man løse opgave c i forhold til det med tesla?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. marts 2019 af peter lind

For at opretholde fluxen skal du have samme strøm, som er oplyst i opgaven. Modstanden er fundet i spørgsmål b


Skriv et svar til: Jeg har virkelig brug for hjælp til magnetisme!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.