Matematik

Differentialregning - regneregler

28. marts 2019 af FrejaCHS (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået følgende opgave:
___________________________________
Giv eksempler på brugen af de grundlæggende regneregler indenfor differentialregning (sumreglen, differensreglen, differentiation af potensfunktioner og polynomier) ved at differentiere følgende funktioner:

· f(x) = 4
· g(x) = 3x - 2
· h(x) = 3x2 - 5x + 2
· i(x) = 5x3 - x2 + 5x + 6
Forklar hvilke regneregler du bruger.
___________________________________

Jeg har sådan set differentieret dem alle sammen, men er meget i tvivl om hvordan jeg skal koble de 4 nævnte regneregler på. Indtil videre har jeg differentieret g(x) = 3x - 2 ved sum- og differensreglen.

Men resten ved jeg ikke helt præcis hvordan og hvad jeg skal koble på?

Jeg håber det giver mening - jeg har ikke umiddelbart fået noget materiale der beskriver de nævnte regler. jeg har et dokument med regneregler beskrevet i beregninger, men disse beskriver sumreglen, konstantreglen, produktreglen og kvotientreglen - som jo ikke er nævnt her.

Jeg er meget forvirret :-) formentlig uden grund


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2019 af peter lind

Der bruges følgende regneregle

(a*f(x))' = a*f'(x)

(f(x)+g(x))' = f'(x)+g'(x)

xn' = n*xn-1


Svar #2
28. marts 2019 af FrejaCHS (Slettet)

#1

Der bruges følgende regneregle

(a*f(x))' = a*f'(x)

(f(x)+g(x))' = f'(x)+g'(x)

xn' = n*xn-1

Kaldes de noget bestemt hver især?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2019 af peter lind

nej


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. marts 2019 af Capion1

1)  Differentiation af produkt af konstant og funktion
2)  Differentiation af sum af to funktioner
3)  Differentiation af potens


Skriv et svar til: Differentialregning - regneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.