Fysik

Bølgelængde

28. marts 2019 af maggijo01 - Niveau: C-niveau

Plz hjælpe med denne opgave... Fatter den ik heæt og skal aflevere i morgen. På forhånd tak..!

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. marts 2019 af peter lind

a) energi = effekt*tid

b) E = h*f = h*c/λ hvor h er plancks konstant, f er frekvensen, c er lyshastigheden og λ er frekvensen

c) fact fra a divideret med facit fra b

d) effekten/arealet


Svar #3
30. marts 2019 af maggijo01

Jeg forstår ikke opgave b?? hvordan skal udregning se ud?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2019 af ringstedLC

#3:

b) Fotonens energi:

\begin{align*} E &= h\cdot f\;,\;f=\frac{c}{\lambda}\Downarrow \\ E &=\frac{h\cdot c}{\lambda} \\ &=\frac{6.63\cdot 10^{-34}\cdot 3\cdot 10^8}{808\cdot 10^{-9}} \;\left ( \frac{J\cdot s\cdot m}{s\cdot m}=J \right )=\;?\;J \end{align*}


Svar #5
30. marts 2019 af maggijo01

Okay sry, men hvad så i c, d og e? kan ikke så hvordan det hele skal gi mening?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. marts 2019 af peter lind

se #2


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. marts 2019 af ringstedLC

c) Som i #2: Du har den samlede energi i a) og energien af én foton fra b).

d) 

\begin{align*} \frac{333}{20}\: \left ( \frac{mW}{cm^2} \right ) &\approx\;?\;W/m^2 \end{align*}


Svar #8
30. marts 2019 af maggijo01

Ser det rigtigt ud??


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. marts 2019 af ringstedLC

a) 333 mW = 333 · 10-3 W og derfor bliver c) også forkert. Ellers OK.


Skriv et svar til: Bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.