Matematik

forskrift

30. marts 2019 af SW18 - Niveau: B-niveau

En mand er til en fest, hvor han indtager alkohol. Mandens alkoholspromille stiger med 0.6 pr time. Senere aftager mandens promille med 0,2 pr time. Det oplyses at det varer i 2 timer

a) Bestem, hvor mange timer der går fra start til mandens alkoholpromille er 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. marts 2019 af StoreNord

Hvad er det, der varer i 2 timer?


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2019 af mathon

\small \textup{Hvis det er den \textbf{aftagende} promille, der varer i 2 timer:}

      \small 0.6\cdot x-0.2\cdot 2=0

      \small 3\cdot x- 2=0

       \small x=\tfrac{2}{3}
 Bestem, hvor mange timer der går fra start til mandens alkoholpromille er 0

      \small t=\left (\tfrac{2}{3}+2 \right )\textup{timer}=2\, \textup{timer} \; 40\, \textup{minutter}


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2019 af StoreNord

#0    Måske er det aftagningen. der tar 2 timer.
        Så ser det ud som på billedet: Skærmbillede fra 2019-03-30 19-51-16.png


Svar #4
30. marts 2019 af SW18

Festen varer i 2 timer

Hvor får du 3-tallet fra?

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2019 af mathon

...ved division med 0.2


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. marts 2019 af StoreNord

Skærmbillede fra 2019-03-30 20-28-10.png


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. marts 2019 af AMelev

Når promillen vokser med 0.6 pr. time, hvad er promillen (x) så efter 2 timer.

Når den så aftager med 0.2 pr. time, hvor mange timer (y) går der så, fra den var x til den er 0?

Hvor lang tid er der så i alt gået, fra start, hvor promillen var 0, til slut, hvor promillen igen er 0.


Skriv et svar til: forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.