Matematik

Find tallet

01. april 2019 af VietCoungVu - Niveau: 8. klasse

Summen af to tal er 18. Multipliceres det største tal med 3, bliver det 4 større, end hvis man multiplicerer det mindste tal med 5. Find tallene.

Kan i Hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2019 af Capion1

a + b = 18  ∧  a < b  ∧  3b = 5a + 4


Svar #2
01. april 2019 af VietCoungVu

#1 Undskyld, men jeg tror ikke helt at det er hvad det gir'


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2019 af Capion1

Løs de to ligninger
a + b = 18
3b = 5a + 4
Sikr' dig til sidst, at a < b


Svar #4
01. april 2019 af VietCoungVu

Ok, så er det meningen at jeg nu skal løse ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. april 2019 af peter lind

ja

I den første ligning isoler a (eller b). Indsæt det i den anden ligning og  du får en ligning i b (eller a). Løs denne ligning


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. april 2019 af PeterValberg

a + b = 18
3b = 5a + 4               idet antages at a < b

a = 18 - b                  a isoleres i den første ligning

3b = 5·(18 - b) + 4    udtrykket for a indsættes i den anden ligning
3b = 90 - 5b + 4
8b = 94
b = .....

indsæt den fundne værdi for b i:

a = 18 - b = ....

kontrollér at a < b

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #7
04. april 2019 af VietCoungVu

thANKS


Skriv et svar til: Find tallet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.