Fysik

Kræfter

01. april 2019 af heikei (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej jeg har lidt problemer med at finde den rigtige formel for denne opgave:

En bil kører med hastigheden 200km/h. Den har massen 2,5 ton og bremser til fuldstændig standsning over en strækning på 240m. Hvor stor en kraft skal dækkene påvirke vejbanen med?

Er der nogen der kann hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2019 af mathon

                \small 2\cdot a \cdot s=v^2-{v_0}^2

                \small \small \small a =\frac{0^2-\left(55.5556\;\tfrac{m}{s}\right)^2}{2\cdot (240\;m)}=-6.4300\;\tfrac{m}{s^2}

                 \small F=m\cdot |a|=\left(2500\;kg \right )\cdot\left(6.4300\;\tfrac{m}{s^2} \right )=16075\;N


Skriv et svar til: Kræfter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.