Kemi

Sodavand - Kemi !

03. april kl. 20:58 af frozone7 - Niveau: C-niveau

Hej, håber der er nogle der kan svare på dette:

1) Hvorfor er det vigtigt at titrere på en afgasset sodavand hvis man ønsker at bestemme citronsyreindholdet?

2) Hvorfor vælger vi at titrere på en farveløs sodavand i stedet for f.eks. en rød Hindbærbrus?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. april kl. 21:00 af mathon

1)
       Hvis sodavanden ikke er afgasset, har du ikke styr på, hvor meget der er citronsyre og hvor meget der er
       kulsyre.

2)
       Kolometrisk titrering lader sig ikke gøre med en i forvejen farvet væske.


Svar #2
03. april kl. 21:48 af frozone7

1) Men når den ikke er afgasset hvorfor er det så at man ikke har styr på hvor meget citronsyre og kulsyre der er?

2)

Hvad har en kolometrisk titrering at gøre med farvede væsker, og hvad er en kolometrisk titrering?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. april kl. 23:06 af Skaljeglavedinelektier

1) Kulsyren, der findes på nogle forskellige "former" (prøv at tænk over hvad der sker med kulsyre i vand ift. ligevægte), og disse "former" kan reagere med OH-. Du får herved ikke et rent mål for, hvad der er citronsyre, og hvad der er kulsyre, fordi begge kan reagere med den tilsatte base (OH-)

2) Ved kolometrisk titrering anvendes en pH indikator, der skifter farve ved bestemte pH-værdier/intervaller. Det er altså lettere at se en farveændring ved en farveløs væske - særligt hvis indikatoren har en rød farve i en rød væske. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. april kl. 20:18 af carlozz

Hej Mark. jeg er også inde og kigge


Skriv et svar til: Sodavand - Kemi !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.