Matematik

Hjælp til en andengradsligning

04. april 2019 af younashamann (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej jeg har en andesgradsligning der hedder x^2+4x-21=0 

jeg ved godt at 

a   =    1
b   =     4
c   =    -21

jeg ved også resultatet skal være 3 eller -7 

men jeg ved ikke hvordan jeg skal komme frem til det uden hjælpe midler? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. april 2019 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. april 2019 af mathon

           d=b^2-4\cdot a\cdot c=4^2-4\cdot 1\cdot (-21)=100=10^2

           \sqrt{d}=\sqrt{10^2}=10


Svar #3
04. april 2019 af younashamann (Slettet)

Tak for hjælpen det hjalp meget! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. april 2019 af AMelev

Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Indholdsfortegnelsen er på side 4.

Se s. 14 (60).


Skriv et svar til: Hjælp til en andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.