Matematik

Funktioner - bestem c

06. april 2019 af Skun - Niveau: A-niveau

Hej Studieportalen. Jeg har virkelig brug for hjælp til opgave d! Hvordan skal man lave den? På forhånd mange tak.

Grafen starter i (0;1) og den skærer x-aksen ved (1,781;0)

Jeg fik opgave c til 2


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. april 2019 af StoreNord

c) A=2.

d) Nu skal du så integrere A indtil den x-værdi, der gir arealet 1.


Svar #2
06. april 2019 af Skun

Når okay, så man skal bare tage det bestemte intergrale fra 0 til x. Og man skal sætte intergralet til f(x)-g(x) lig 1?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. april 2019 af StoreNord

Ja. Jeg ville kalde integrationsgrænsen k.


Svar #4
06. april 2019 af Skun

Mange tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. april 2019 af StoreNord

Du fik en 4. gradsligning, som du først skulle løse med hensyn til x².


Svar #6
06. april 2019 af Skun

I hvad undskyld? Jeg har et CAS-værktøj, som jeg brugte, hvor jeg fik værdien til 0,765


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. april 2019 af StoreNord

Du har fået det rigtige facit.
Men jeg tænkte, at du måske skulle kunne regne det ud manuelt. Det er ikke så svært.
Træk g fra f. Så får du et udtryk med x4 og x2.


Svar #8
06. april 2019 af Skun

Ja, det har du ret i, det med at regne det ud! Min lære vil bare have at vi aflevere det i et CAS-værktøj! Og igen mange tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #9
07. april 2019 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #10
07. april 2019 af mathon

d)
                \small \int_{0}^{c}(f(x)-g(x))\, \mathrm{d}x=1\qquad 0<c<1.4142

                 \small \small \small c=\sqrt{2-\sqrt{2}}\approx 0.7654


Skriv et svar til: Funktioner - bestem c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.