Fysik

Tryk i væsker og Archimedes Lov

07. april 2019 af MagnusSandin - Niveau: B-niveau

Hej gutter. 

Jeg er lidt lost i hvordan jeg skal udregne følgende.

En gruppe studerende beslutter sig for at bestemme densiteten af en 40% vodka. De griber problemet an på to forskellige måder. Forsøget foregår i Danmark, så tyngdeaccelerationen kan sættes til 9,82 m/s2.

Først sænker de en lille trykmåler ned i et højt glas fyldt med vodkaen. 16,5 cm under overfladen viser trykmåleren et tryk, der er 1,48kPa over atmosfæretrykket.

a) Hvad er vodkaens densitet ifølge dette forsøg? Angiv resultaterne både i kg/m3 og g/cm3

Hvordan beregnes dette?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. april 2019 af janhaa

p=\rho gh


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. april 2019 af mathon

    \small \begin{array}{llll} \end{array}                             \small \begin{array}{llll} \small p=h\cdot \varrho_{vodka} \cdot g+p_o\\\\ \small h\cdot \varrho_{vodka} \cdot g=p-p_o\\\\ \small \varrho_{vodka} =\frac{p-p_o}{h\cdot g}\\\\ \small \varrho_{vodka} =\frac{1480\; \frac{Nm}{m^3}}{(0.165\; m)\cdot \left ( 9.82\; \tfrac{N}{kg} \right )}=913\; \tfrac{kg}{m^3}=0.913\; \tfrac{g}{cm^3} \end{array}


Skriv et svar til: Tryk i væsker og Archimedes Lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.