Matematik

opstil en formel

14. april 2019 af grothen95 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Når man bevæger sig væk fra en lampe, så falder styrken af lyset. For en bestemt lampe kan styrken af lyset beskrives ved  2 y x 2000x^-2 hvor y er styrken i lux, målt x meter fra lampen.
 a) Bestem styrken af lyset 3,0 meter fra lampen.
 b)
 I hvilken afstand fra lampen er styrken af lyset 100 lux? c) 
Hvor mange procent falder styrken af lyset, når afstanden til lampen øges med 30 %?
er der nogle der kan hjæpe med de to sidste spørgsmål? 
b og c 
a er jeg godt klar over at 3,0  meter er x 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2019 af AMelev

Der er noget galt med 2 y x 2000x^-2.
Der skal være en ligning, der beskriver sammenhængen mellem x og y. 

b) Du skal løse ligningen y = 100 mht. x

c) Se Formelsamling side 14 (68).
rx og ry er vækstraterne for hhv. x og y.


Svar #2
14. april 2019 af grothen95 (Slettet)

-2 er opløftede i ligningen hvis det er det du mener der er galt.

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2019 af AMelev

#2 Nej, men2 y x ... giver ikke rigtig mening. Læg lige et billede af opgaven op.


Svar #4
16. april 2019 af grothen95 (Slettet)

ligningen heddder y=200*x så -2 som er oplføftede 


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. april 2019 af OliverHviid

Som AMevel allerede har skrevet, så skal du løse y=100 mht. x, dvs. 100=200x-2 mht. x.


Svar #6
16. april 2019 af grothen95 (Slettet)

tusiend tak i er meget hjælpsomme


Skriv et svar til: opstil en formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.