Fysik

Stjerneeksplosion

15. april 2019 af Sodiom - Niveau: B-niveau

Hej,

Er der en, der kan hjælpe med b) og c) på det vedhæftede billede?

Mit bud på b) vil være 3,33*1039 W, men jeg er ikke sikker.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2019 af Eksperimentalfysikeren

Jeg får et noget større tal. Hvordan har du regnet det ud?


Svar #2
15. april 2019 af Sodiom

#1

Jeg får et noget større tal. Hvordan har du regnet det ud?

Jeg har sagt:

2,2*10-3 W/m2 * 1,513717*1021^2m


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2019 af Eksperimentalfysikeren

Du mangler en faktor 4π. Kuglens overfladeareal er 4πr2. Jeg har den samme radius, som du har.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. april 2019 af ringstedLC


Svar #5
15. april 2019 af Sodiom

#4

b) Se her: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1891351

c) 

\begin{align*} \text{Antal sole} &= \frac{\text{resultat b)}}{3.85\cdot 10^{26}} \;\left ( \frac{W}{W} \right )=\;? \end{align*}

Kan det passe, hvis jeg i b) får: 6,3346*1040W

Og jeg i c) får: 7,1577*1013 sole?

(og tak for hjælpen)


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. april 2019 af ringstedLC

b) OK.

c) Nej.

\begin{align*} \frac{6.33}{3.85} &=1.65\neq7.1577 \\ \frac{10^{40}}{10^{26}} &= 10^{40-26}=10^{14}\neq10^{13} \end{align*}


Skriv et svar til: Stjerneeksplosion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.