Fysik

Omregning til meter fra lysår og supernovaens effekt

14. april 2019 af Jens1901 - Niveau: B-niveau

Hej alle

Hvordan løser jeg disse to opgaver ? 

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2019 af peter lind

a) 1 lysår =9.460.730.472.580.800 meter

b)Totale effekt = lokale effekt*4πr2


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2019 af ringstedLC

a)

\begin{align*} 1\text{ ly} &= \text{lysets hastighed}\cdot \text{antal sek. p\aa \:et \aa r} \;\left ( \frac{m\cdot s}{s}=m \right )=9.46\cdot 10^{15}\text{ m} \\ 160000\text{ ly} &= \;?\;\text{ m} \end{align*}b) Betragt supernovaen som punktformig. Effekten P udstråles i alle retninger og spredes ud på en kugleflade, der har arealet A:

\begin{align*} A &= 4\pi r^2\;,\;r=\text{afstand til supernova} \end{align*}

Intensiteten (og ikke effekten som der står i opgaven) måles i W/mtil:

\begin{align*}Int_r &= 2.2\cdot 10^{-3}\; \tfrac{W}{m^2}\Downarrow \\ P_{sn} &= Int_{r}\cdot A \\ P_{sn} &= 2.2\cdot 10^{-3}\cdot 4\pi \cdot \left (\text{resultat a)}\right )^2 \;\left ( \frac{W\cdot m^2}{m^2}=W \right )=\;?\text{ W} \end{align*}


Skriv et svar til: Omregning til meter fra lysår og supernovaens effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.