Matematik

Differentialregning

15. april 2019 af MariaBz (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en der kan hjælpe mig med opgave c og d fra den vedhæftede fil? 

Vedhæftet fil: c og d.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2019 af StoreNord

c)   Hvis du har lavet lineær regression, har den vel givet dig forskriften for R, ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. april 2019 af peter lind

c) R(x) er den funktion du har fundet i b ganget med x

d)Dækningbidraget er d(x) = R(x) - C(x)

Differentier d(x) og løs ligingen d'(x) = 0


Svar #4
15. april 2019 af MariaBz (Slettet)

Så når funktionen fra b = f(x) = -8,08x+477,7 hvad er R(x) så? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. april 2019 af peter lind

x( -8,08x+477,7) = -8,08x2+477,7x


Svar #6
15. april 2019 af MariaBz (Slettet)

Okay, men hvordan minuser man så de to ligninger? altså r(x)-c(x)


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. april 2019 af peter lind

Du går i 3g og ved ikke engang hvordan man trækker to funktioner fra hinanden? og åbenbart heller ikke hvordan man ganger to funktioner med hinanden! Hvordan kan det være? Du må sandelig selv prøve ellers består du aldrig eksamen


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. april 2019 af AMelev

#6 Skriv det op (husk parentes om c(x)-udtrykket) og reducer.


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. april 2019 af mathon

         \small p(x)=-8.0819x+477.69

         \small R(x)=x\cdot p(x)=-8.0819x^2+477.69x

         \small D(x)=R(x)-C(x)=-8.0819x^2+477.69x-\left ( \right )


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. april 2019 af mathon

\small \textup{Jeg blev afbrudt:}

              \small p(x)=-8.0819x+477.69

              \small R(x)=x\cdot p(x)=-8.0819x^2+477.69x

         \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! D(x)=R(x)-C(x)=-8.0819x^2+477.69x-\left (0.4x^3-10x^2+300x \right )=-0.4x^3+1.9181x^2+177.69x\small D{\, }'(x)=-1.2x^2+3.8362x+177.69\quad x\in\mathbb{N}

\textup{Maksimum kr\ae ver bl.a.}

             \small D{\, }'(x)=-1.2x^2+3.8362x+177.69=0


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.