Matematik

sandsynlighedsregning

16. april 2019 af Studieportalensnoob (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er virkelig dårlig til sandsynlighedsregning, så kunne godt bruge noget hjælp til denne opgave

Fra et almindeligt spil kort trækkes et kort, og det noteres om kortet er en hjerter. Forsøget gentages 11 gange.

Angiv sandsynlighedsparameteren og antalsparameteren, og opskriv en formel til beregning af sandsynligheden for, at der blandt de 11 kort er netop 6 hjertere.

Forstår ikke helt, hvordan dette skal gøres. På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. april 2019 af oppenede

Sandsynlighedsparameteren er 0.25, da sandsynligheden for en hjerter er 13/52 = 25% i hvert forsøg.
Antalsparameteren er 11, da forsøget gentages 11 gange.


Svar #2
16. april 2019 af Studieportalensnoob (Slettet)

Jeg har virkelig også brug til hjælp med formlen. Er ret lost lige nu


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. april 2019 af AMelev

X = Antal hjerter
X er binomialfordelt b(n,p), hvor antalsparameteren n = 11 og sandsynlighedsparameteren p = 25%

Du skal bestemme sandsynlighede for at få 6 hjerter, dvs. P(X = 6)
Du kan bestemme den vha. dit CAS-værktøj (hvilket benytter du?) eller du kan beregne den ud fra formlen for binomialsandsynligheder P(X = j) = k(n,j)·pj·(1-p)n-j.


Skriv et svar til: sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.