Matematik

Ligning

23. april 2019 af Paramee (Slettet) - Niveau: 8. klasse

For 3 år siden vas Asger dobbelt så gammel som Bent. Caroline er 4 år ældre en bent. Hvis man lægger Carolines, Bent og Asger alder sammen giver det 41

Hvad er Carolines alder


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2019 af Sveppalyf (Slettet)

A-3 = 2*(B-3)

C = B+4

A+B+C = 41

Vi skal finde C, så lad os eliminere A og B i den sidste ligning.

Første ligning giver A - 3 = 2(B - 3)  <=> A = 2B - 3. Dette indsætter vi i den nederste ligning:

(2B - 3) + B + C = 41  <=>

3B + C = 44

Anden ligning giver C = B + 4  <=> B = C - 4. Dette indsætter vi i vores ligning:

3(C - 4) + C = 44  <=>

3C - 12 + C = 44  <=>

4C = 56  <=>

C = 14


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2019 af AMelev

Bents alder b = x.
Asgers alder a = ...
Carolines alder c = ....
I alt: a + b + c = 41 
Indsæt a, b og c udtrykt ved x og løs ligningen mht. x.
Bestem derefter Carolines alder c.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.