Matematik

Hjælp til udregning

27. april 2019 af Loise3434 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg er i gang med at løse denne opgave, men kan ikke komme videre?

Vedhæftet fil: differentialligning.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2019 af peter lind

Du har differentieret f(x) forkert. Du skal bruge reglen om differentiation af et produkt

f'(x) = (x2)'*ex + x2*(ex)' =


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2019 af Capion1

\left ( x^{2}e^{x} \right )^{'}=x^{2}e^{x}+2xe^{x}
Det er differentiering af et produkt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. april 2019 af Capion1

Tjek, om udsagnet

x^{2}e^{x}+2xe^{x}=\frac{2x^{2}e^{x}}{x}+x^{2}e^{x}

er sandt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2019 af mathon

\textbf{Hvis}
            \small y=x^2\cdot e^x\Leftrightarrow\frac{2y}{x}=\frac{2\cdot x^2\cdot e^x}{x}=2\cdot x\cdot e^x
\textbf{s\aa}
            \small \small \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=2x\cdot e^x+x^2\cdot e^x=\tfrac{2y}{x}+y


Skriv et svar til: Hjælp til udregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.