Fysik

konstant acceleration

28. april 2019 af TKCA1 - Niveau: B-niveau

Er der nogen, som kan hælpe med opgaven?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. april 2019 af Sveppalyf (Slettet)

a)

Man kan se at hastigheden øges med den samme værdi, 20 km/t, hvert eneste sekund.

b)

Hastigheden øges med 20 km/t pr. sekund. For at få enheden til at passe må vi lige regne 20 km/t om til m/s:

20 km/t = 20 / 3,6 m/s = 5,6 m/s

Accelerationen bliver så

a = Δv/Δt

a = 5,6 m/s / 1s = 5,6 m/s2


Svar #2
29. april 2019 af TKCA1

Det giver mening. Tak:), men hvor får du 3,6 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2019 af Sveppalyf (Slettet)

De 3,6 bruger man til at omregne mellem km/t og m/s.

1 km/t =

1000 m/t = 

1000 m / (60*60s) =

1000 m / 3600 s =

1/3,6 m/s

Så når du skal regne km/t om til m/s, så skal du dividere med 3,6. Og når du skal regne fra m/s om til km/t, så skal du gange med 3,6.


Skriv et svar til: konstant acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.