Matematik

Sandsynlighedsregning

30. april 2019 af othp - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave som hedder "der kastes 30 gange med en skæv mønt, hvor sandsynligheden for at få plat er 65%. Hvad er sandsynligheden for få mindst 20 plat?"


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2019 af MatHFlærer

X\sim bin(30,0.65) her er plat antal succes.

Beregn

P(20\geq x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2019 af Capion1

Binomialfordelingen:

P(X\geq 20)=\sum_{r=20}^{30}\left ( \frac{65}{100} \right )^{r}\left ( \frac{35}{100} \right )^{30-r}


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2019 af MatHFlærer

Ja, det gik lige stærkt nok med mit indlæg i #1, så #0 brug det i #2. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. april 2019 af AMelev

X = Antal plat X ~ b(30,65%)
Benyt dit CAS-værktøj til at beregne P(X ≥ 20) eller 1 - P(X ≤ 19), som er det samme.


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. april 2019 af Capion1

# 2    rettelse
Der skal, efter summationssymbolet, tilføjes  \binom{30}{r} som faktor.


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.