Matematik

NEM LIGNING

02. maj 2019 af carolinesvanee - Niveau: 10. klasse

Hej har glemt alt om hvordan man regner ligninger ud, en der kan hjælpe mig med denne? og fortælle hvad du gør under vejs.

3x+12=45


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2019 af mathon

            \small \small \begin{array}{llllll} 3x+12&=&45&&\textup{tr\ae k 12 fra}\\\\ 3x&=&33&&\textup{divider med 3}\\\\ x&=&11 \end{array}


Svar #2
02. maj 2019 af carolinesvanee

tusind tak


Svar #3
02. maj 2019 af carolinesvanee

Kan du så også hjælpe mig med hvordan man regner sådan en her?

25% af et beløb er 150kr.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2019 af mathon

Beløbet er 100%, hvilket er 4 gange 25%.


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2019 af mathon


                    \small \small \begin{array}{llll} \tfrac{1}{4}\textup{ af et bel\o b er }&&=&150\textup{ kr}\\\\ \textup{bel\o bet er:}&4\cdot (150\; \textup{kr})&=&600\; \textup{kr} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. maj 2019 af PeterValberg

#3
Du kan eventuelt finde 25% ved at gange med 0,25

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. maj 2019 af Mathias7878

Hvis du må bruge en lommeregner, skal du blot dividere med 0,25 for at finde det totale beløb.

  \small \frac{150 \ kr}{0.25} = 600 \ kr

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. maj 2019 af PeterValberg

Ja okay, jeg indser nu, at jeg misforstod opgaven
og svarede "helt hen i vejret" i #6 :-)

beløbet = 150/25 · 100 = ....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #9
02. maj 2019 af carolinesvanee

mange tak for jeres svar


Skriv et svar til: NEM LIGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.