Matematik

Hvor mange procent billigere ?

06. maj 2019 af Remilys - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg har en opgave der lyder følgende: 


Et par sko koster 600 kr. i en sportsbutik og 450 kr. i en internetbutik.
•   Hvor mange procent er skoene billigere i internetbutikken end i sportsbutikken?

Hvordan er det nu man regner det ud? :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. maj 2019 af janhaa

(150/600)*100 = 25 % billigere


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2019 af mathon

          \small 450=(1+r)\cdot 600

          \small \tfrac{450}{600}=\tfrac{3}{4}=(1+r)

          \small r=\tfrac{p}{100}=\tfrac{3}{4}-1=-\tfrac{1}{4}

          \small p=-\tfrac{1}{4}\cdot 100=-25\%


Svar #3
06. maj 2019 af Remilys

mange tak! :)


Skriv et svar til: Hvor mange procent billigere ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.