Matematik

Konfidensintervaller Mat-A

06. maj 2019 af jaco6814 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, kan virkelig ikke finde ud at dette styk, da det skal løses i hånden (skal bruges mundtlig). Jeg har kun en idé om hvordan man kan på nspire. Derfor håber jeg der sidder et geni der kan løse det i hovedet/ eller kender formlen. Tak på forhånd!

En normalfordelt stokastisk variabel X har middelværdi µ og standardafvigelse σ. En stikprøve på 100 målinger gav et 95%-konfidensinterval, hvis bredde var 3,92

1)Bestem σ
2)Hvor mange målinger skal der foretages, hvis 95%-konfidensintervallet skal have en bredde på højst 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2019 af janhaa

1) N(\mu, \sigma)\,\,og\,\,n=100\\ \\ \mu\pm1,96*\frac{\sigma}{10}\\ \\ 1,96*\frac{\sigma}{10}=1,96\\ \sigma=10

b)

\\ 1,96*\frac{\sigma}{n}=1\\ n=19,6\\ \\ dvs\\ n \approx 20


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2019 af janhaa

b)

\sqrt{n}=19,6\\ n=384


Skriv et svar til: Konfidensintervaller Mat-A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.