Matematik

Arealberegninger til beregninger i normalfordeling

07. maj 2019 af ty16 - Niveau: A-niveau

Hej alle. 
Jeg har fået følgende spørgsmål " Forklar hvordan arealberegning kan benyttes til beregninger i en normalfordeling"
Jeg ved ikke rigtig hvordan jeg skal komme med et eksempel. er der nogen som kunne hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2019 af AMelev

P(X \leq t) = \int_{-\infty }^{t}\varphi (x)dx, hvor \varphi (x) er frekvensfunktionen. Dermed er fordelingsfunktionen bestem ved arealet under frekvensfuntionen fra -∞ til t.

Se https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-b/statistik/normalfordeling


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2019 af Capion1

For normalfordelingsfunktionen

\Phi (x)=\frac{1}{\sqrt{2}\pi }e^{-\frac{1}{2}x^{2}}    (π skal også under rodtegnet)
vil sandsynligheden for, at en observation ligger i intervallet [x1 , x2]
være arealet begrænset af kurven for Φ(x), x-aksen og de to linjer x = x1 og x = x2


Skriv et svar til: Arealberegninger til beregninger i normalfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.