Matematik

Differentialligninger og vækstmodeller

07. maj 2019 af jaco6814 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der en der kan løse denne i hånden? Sidder virkelig og vrider min hjerne, men ser ikke ud til at kunne finde den fuldstændige løsning. På forhånd tak! 

Betragt differentialligningen 3y’-9y=0.

1)Find den fuldstændige løsning

2)Bestem den partikulære løsning, hvis graf går gennem punktet (0,2)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. maj 2019 af janhaa

a)

y ' = 3y

\int \frac{dy}{y}=3\int dx\\ \\ \ln|y|=3x+d\\ y=c\cdot e^{3x}

b)

y(0) = c = 2

y=2\cdot e^{3x}


Skriv et svar til: Differentialligninger og vækstmodeller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.