Matematik

Integralregning

07. maj 2019 af jaco6814 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Forklar hvad der forstås ved det bestemte integral for en funktion f defineret på det lukkede interval [a,b]

Er der nogen der finde på en lang forklaring på den? sender gerne en symbolsk beløb på mobilepay!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2019 af PeterValberg

Se denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2019 af Capion1

# 0
Vi behøver ikke sige mere end nødvendigt om det bestemte integral:

Integralet fra a til b af en kontinuert funktion f er lig med tilvæksten over intervallet fra a til b
af en vilkårlig valgt stamfunktion til f.
_______________

Det er generøst af dig at tilbyde penge for hjælp, men herinde er du priviligeret og får alle de
ypperligste guldkorn ganske gratis.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2019 af AMelev

Det bestemte integral \int_{a}^{b}f(x) = \left [ F(x) \right ]_{a}^{b}:=F(b)-F(a), hvor F(x) er en stamfunktion til f(x)

NB! \left [ F(x) \right ]_{a}^{b} er bare en notation, som betyder, at man skal beregne værdien i øvre grænse og fratrække værdien i nedre grænse.
Eksempel:
\int_{0}^{1}(3x^2+4x-2)dx = \left [ x^3+2x^2-2x \right ]_{0}^{1}=
(1^3+2\cdot 1^2-2\cdot 1)-(0^3+2\cdot 0^2-2\cdot 0)=1

Hvis f(x) er positiv i intervallet [a,b], kan man vise, at det bestemte integral er arealet af punktmængden (M) fra a til b mellem 1.aksen og grafen (M = {(x,y)|a ≤ x ≤ b og 0 ≤ y ≤ f(x)}).

Desuden kan man vise, at hvis man deler [a,b] op i n lige store intervaller af længden Δx, så er \int_{a}^{b}f(x)dx = \lim_{n \to \infty }\sum_{i=1}^{n}f(x_i)\cdot \Delta x, hvor xi er en x-værdi i det i'te delinterval.

Det er ikke muligt at gætte, hvad du forventes at skulle, uden hele spørgsmålet, men måske forventes du at gøre rede for sammenhængen mellem bestemt integral og arealtet under kurven for en positiv funktion. 
Ellers er det den meget hurtigt leverede definition øverst.


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.