Matematik

Andengradspolynomier, omsætningsfunktion og overskudsfunktion.

09. maj 2019 af Julie789 - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg håber virkelig, der er en venlig sjæl, som kan hjælpe mig her. Jeg sider med min matematik aflevering, som snart skal afleveres. 

En virksomhed sælger en vare til en fast pris på 45 kroner.

Hermed bliver prisfunktionen p(x) = 45

Virksomhedens omkostninger C(x) vokser med afsætningen x og kan udtrykkes ved andengradspolynomiet C(x) = 0, 15x2 + 1200

a) Opstil en omsætningsfunktion R(x) og en overskudsfunktion O(x) for virksomheden.

b) Bestem ved hvilken afsætning, virksomheden får størst overskud, og bestem dette overskud. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. maj 2019 af mathon

\begin{array}{lllll} a)&R(x)=45x\\\\ &O(x)=R(x)-C(x)=45x-(0.15x^2+1200)=-0.15x^2+45x-1200&\textup{hvis graf er en parabel}\\\\ b)&O(x)\textup{ har maksimum i parablens toppunkt, dvs for }x=\frac{-45}{2\cdot (-.15)}=150 \\\\ &\textup{maksimalt overskud:}\quad O(150)=-0.15\cdot 150^2+45\cdot 150-1200=2\, 175 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. maj 2019 af Mathias7878

b)

O'(x) = 0

- - -

 

 


Svar #3
09. maj 2019 af Julie789

Hej Mathon. 

Tusind tak for svar.

Jeg skal lige hører om noget. Hvordan kom du frem til svar i delspørgsmål a? Hvorfor er omsætningsfunktionen det samme som prisfunktionen (45)


Svar #4
09. maj 2019 af Julie789

Hej Mathon. 

Tusind tak for svar.

Jeg skal lige hører om noget. Hvordan kom du frem til svar i delspørgsmål a? Hvorfor er omsætningsfunktionen det samme som prisfunktionen (45)


Svar #5
09. maj 2019 af Julie789

Vent forstår det godt nu. Mange gange tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Andengradspolynomier, omsætningsfunktion og overskudsfunktion.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.