Matematik

Toppunkts-formlen og diskriminanten

09. maj 2019 af Julie789 - Niveau: B-niveau

Hej er gået lidt i stå i forhold til en af mine opgaver. Håber der er en som kan hjælpe. 

Hvordan skal man udregne diskriminanten og derefter toppunktet, hvis man ikke har fået oplyst a og b?

Den lyder således: x^2-1


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2019 af mathon

       \small y=x^2+0x+(-1)


Svar #2
09. maj 2019 af Julie789

Det forstår jeg ikke helt. 

Er der ikke noget med, man bare kan bytte det ud med 1 eller 0. Kan bare ikke huske, hvad for en af dem det er?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. maj 2019 af StoreNord

y=ax²+bx+c

y=x²-1         her er a=1 og b=0 og c=-1


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. maj 2019 af mathon

         \small d=0^2-4\cdot 1\cdot (-1)=4

         \small T=(\tfrac{-b}{2a},\tfrac{-d}{4a})=\left ( 0,\tfrac{-4}{4\cdot 1} \right )=\left ( 0,-1 \right )


Skriv et svar til: Toppunkts-formlen og diskriminanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.