Matematik

Hjælp til cirklens ligning, mat A

10. maj 2019 af Jessielorentsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! så jeg skal finde cirklens ligning af en cirkel, som går gennem punkterne (2,3), (5,8) og (-2.-7). Jeg har både formlen for cirklens ligning og afstandsformlen, men jeg ved stadig ikke helt hvordan jeg skal gøre det, da jeg normalt altid har cirklens centrum oplyst. 


Svar #2
10. maj 2019 af Jessielorentsen (Slettet)

Forstår ikke hvor a og b kommer fra, og dine beregninger har virkelig gjort mig forvirret


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2019 af PeterValberg

Med GeoGebra er det rimeligt nemt :-)
Indtast punkterne og vælg værktøjet "Cirkel gennem tre punkter"

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2019 af MatHFlærer

Du løser tre ligninger med tre ubekendte.

(2-a)2+(3-b)2=r2

(5-a)2+(8-b)2=r2

(-2-a)2+(-7-b)2=r2

Her er de ubekendte nemlig a, b og r, ellers brug det #3 gav. 


Svar #5
10. maj 2019 af Jessielorentsen (Slettet)

nååår okay, tak


Svar #6
10. maj 2019 af Jessielorentsen (Slettet)

men nu når jeg har a, b og r hvordan bruger jeg dem så, til at finde cirklens ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. maj 2019 af MatHFlærer

Når du har a, b og r, så indsætter du det blot i cirklens ligning:  (x-a)2+(y-b)2=r2


Skriv et svar til: Hjælp til cirklens ligning, mat A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.