Matematik

Gæld og renter

11. maj 2019 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

Jens låner 13.000 kr til en rente på 12% p.a og vil gerne være gældfri om 6 år

- Hvor stor bliver den årlige ydelse og hvor meget kommer han til at betale i renter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2019 af Capion1

1)  Benyt (6) i formelsamlingen  stx/B (maj 2018)
2)  Betalte renter = betalte ydelser minus hovedstol


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2019 af mathon

         \small \begin{array}{lllr} 1)&y_{\textup{\aa r}}=\frac{13\, 000\cdot 0.12}{1-1.12^{-6}}&=&3\, 161{,}93\\\\ 2)&\textup{renter:}= 6\cdot 3\, 161{,}93-13\, 000&=&5\, 971{,}58 \end{array}


Svar #3
11. maj 2019 af Danmark2018

Tusind tak

Skriv et svar til: Gæld og renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.