Fysik

Omregning af partiklers masse

11. maj 2019 af random1i - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg skal omregne

2\frac{ev}{c^{2}} og 173,2\frac{GeV}{c^{2}}

til kg

Tror jeg skal have fat i E=mc^2, men kan ikke helt få det til at hænge sammen...


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2019 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. maj 2019 af mathon

                  \small \begin{array}{lll} 2\; \tfrac{eV}{c^2}=2\cdot \tfrac{1.602\cdot 10^{-19}\; kg\cdot \left (\frac{m}{s} \right )^2}{\left (2.998\cdot 10^8\;\frac{m}{s} \right )^2 }=2\cdot \left ( \mathbf{1.782\cdot 10^{-36}\; kg} \right )&=&3.564\cdot 10^{-36}\; kg \\\\ 173.2\cdot 10^9\;\frac{ eV}{c^2}=173.2\cdot 10^9\cdot \left ( \mathbf{1.782\cdot 10^{-36}\; kg} \right )&=&3.086\cdot 10^{-25}\; kg \end{array}


Skriv et svar til: Omregning af partiklers masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.