Matematik

Bestem f ' (0) ??

13. maj 2019 af CathrineJO (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, 

Igen igen er jeg i tvivl om hvad jeg skal gøre i forhold til følgende opgave, da det er UDEN hjælpemidler.

En funktion er givet ved:

f(x) = e ^2x *(x^3 - 2x^2 + 4)

Bestem f ´ (0)

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2019 af oppenede

Funktionen
   f(x) = e2x·(x3 - 2x2 + 4) 
har formen  g(x)·h(x)  hvor
   g(x) = e2x 
   h(x) = (x3 - 2x2 + 4)

f '(x) er derfor det samme som differentialkvotienten af  g(x)·h(x), som er  g'(x)·h(x) + g(x)·h'(x)  jf. produkt-reglen. Når du har beregnet  g'(x)·h(x) + g(x)·h'(x)  så indsæt x=0 for at bestemme f '(0).


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2019 af mathon

 \small f{\, }'(x)=2\cdot e^{2x}\cdot \left ( x^3-2x^2+4 \right )+e^{2x}\cdot \left ( 3x^2-4x \right )=e^{2x}\left ( 2x^3-4x^2+8+3x^2-4x \right )=

                \small e^{2x}\left ( 2x^3-x^2-4x+8 \right )


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2019 af AMelev

Væn dig til at bruge den officielle formelsamling, som du må bruge til eksamen, så du bliver fortrolig med den, inden det går løs for alvor. Indholdsfortegnelsen er på side 4.


Skriv et svar til: Bestem f ' (0) ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.