Matematik

Aflevering

17. maj 2019 af Ryder - Niveau: B-niveau

Hej derude!

Jeg er igang med en aflevering, og sidder fast i denne opgave.

I en model for en bestemt person kan sammenhængen mellem personens overfladeareal og vægt beskrives ved O=0,31*m^0,425, 50<m<150

Hvor O betegner personens overfladeareal (målt i m^2) og m betegner personens vægt (målt i kg).

1. Med hvor mange procent vokser personens overfladeareal, når personens vægt vokser med 15%?

Jeg er helt forvirret over hvad jeg skal gøre


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2019 af MatHFlærer

Benyt

r_y=((1+r_x)^a-1)\cdot 100\%

Her er r_x=15\%=0.15 og a=0.425


Svar #2
17. maj 2019 af Ryder

#1

Benyt

r_y=((1+r_x)^a-1)\cdot 100\%

Her er r_x=15\%=0.15 og a=0.425

Men hvor kommer -1 fra? Kan det passe at det giver 6,1198?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2019 af mathon

For potensfunktioner 
gælder:

                     \small 1+r_y=(1+r_x)^a

hvoraf
                     \small r_y=\frac{p_y}{100}=(1+r_x)^a\mathbf{{\color{Red} -1}}

                     \small p_y=\left ((1+r_x)^a\mathbf{{\color{Red} -1}} \right )\cdot 100


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2019 af AMelev

Ja, det passer, at du får 6,1198%


Svar #5
18. maj 2019 af Ryder

Mange tak for hjælpen alle sammen!


Skriv et svar til: Aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.