Matematik

trigonometri trekant

19. maj 2019 af Fatima2904 - Niveau: C-niveau

Hej jeg har lavet en anden opgave til træning af trigonometri. Jeg har lavet opgaven som vedhæftet, og fået facit til 37,09. Det har jeg fået ved udregning:

Formel: Vinklen= sin -1 (mod:hyp)

Vinkel B = sin-1 (38:63) = 37,09

a

Men når jeg kigger på facit listen står der, at den skal give 52,9 grader. Hvordan og hvorfor gør den det?

Håber nogen kan hjælpe- og opgaven er vedhæftet!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2019 af MatHFlærer

Du skal bruge cosinus.

\angle B=\cos^{-1}\left(\frac{38}{63}\right)=52.9^o


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2019 af MatHFlærer

undskyld, jeg har kludret i det i #1.


Svar #4
20. maj 2019 af Fatima2904

Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: trigonometri trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.