Matematik

Toppunkt

20. maj 2019 af Emily011 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestemt ved 

f(x) = 3x^2 - 6x + 15

Grafen for f er en parabel

a) Bestem koordinatsættet til parablens toppunkt

Jeg har sat at diskriminanten er 6.

Også har jeg sagt
Tx =  1
Ty = 1/2

Det vil sige det er (1,1/2) er det rigtigt ? Jeg synes selv det ser forkert ud??
Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2019 af m0ster0 (Slettet)

Hvis du har brugt formlen 

(T_x, T_y) = (-\frac{b}{2a},-\frac{d}{4a})

Så skulle du gerne få det rigtige. Tegn evt grafen samt punktet og se om det giver mening. Husk d og b er negative, så både Tx og Ty bliver positive idet der er et minus-fortegn i forvejen. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2019 af ringstedLC

Nej, Tx = 1, men er forkert. Prøv igen!


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2019 af mathon

                     \small T=(x_T,y_T)

                     \small x_T=\frac{-b}{2a}                                \small y_T=c-a\cdot{ x_T}^2

                     \small x_T=\frac{-(-6)}{2\cdot 3}=1                  \small y_T=15-3\cdot{ 1}^2=12

                     \small T=(1,12)


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2019 af AMelev

Hvordan har du fået diskriminanten til 6?
Brug formelsamlingen.
 


Skriv et svar til: Toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.