Kemi

Organisk kemi

21. maj 2019 af frederasmussen - Niveau: B-niveau

Jeg søger hjælp til dette spørgsmål (se vedhæftede fil).

Jeg skal opskrive 4 afstemte reaktioner, hvor en række organiske stoffer udsættes for bl.a. Tollens test. 

Jeg har dog ingen idé om, hvordan jeg skal gøre.

På forhånd KÆMPE tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2019 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{Til p\aa visning af aldehyd \textbf{og} keton}&\textup{anvendes DNPH}\\\\ \textup{Tollens test}&\textup{bruges til at \textbf{skelne} mellem aldehyd og keton}\\ &\textup{\textbf{kun} aldehyd lader sig oxidere} \end{array}

\small \small \textup{dvs}

\small \small \begin{array}{llll} \textup{\textbf{Forventede} observationer:}\\\\ \textup{Det forventes, at b\aa de propanal og propanon}&\textup{viser postitiv reaktion med DNPH}\\\\ \textup{Det forventes, at propanal}&\textup{viser postitiv reaktion med Tollens blanding} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2019 af mathon

\small \textup{Propensyres reaktion med dibrom:}

              \small C=C-\overset{\overset{O}{||}}{C}-OH\; \; \; +\; \; \; Br_2\; \; \; \longrightarrow\; \; \; \overset{\overset{Br}{|}}{C}-\overset{\overset{Br}{|}}{C}-\overset{\overset{O}{||}}{C}-OH


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2019 af mathon

\small \textup{Propanals og propanons reaktion med} \small 2,4-DNPH:

          \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! RR{\, }'C=O\; \; \; +\; \; C_6H_3(NO_2)NHNH_2\; \; \longrightarrow \; \; C_6H_3(NO_2)NHN=CRR{\, }'\; \; +\; \; H_2O


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. maj 2019 af mathon

\textup{Propanals reaktion med Tollens blanding:}

          \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 2\, Ag{(NH_3)_2}^+\, _{\textit{(aq)}}\; \; +\; \; C_2H_5CHO\, _{\textit{(aq)}}\; \longrightarrow \; 2\, \mathbf{{\color{Red} Ag}}\, _{\textit{(s)}}\; \; +\; \; C_2H_5COO^-\, _{\textit{(aq)}}\; \; +\; \; 4\, NH_3\, _{\textit{(g,aq)}}\; \; +\; \; 2\, H_2O\, _{\textit{(l)}}


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. maj 2019 af mathon

korrektion for forglemmelse:

          \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 2\, Ag{(NH_3)_2}^+\, _{\textit{(aq)}}\; \; +\; \; C_2H_5CHO\, _{\textit{(aq)}}\; +\; 3\, OH^-\, _{\textit{(aq)}}\longrightarrow \; 2\, \mathbf{{\color{Red} Ag}}\, _{\textit{(s)}}\; \; +\; \; C_2H_5COO^-\, _{\textit{(aq)}}\; \; +\; \; 4\, NH_3\, _{\textit{(g,aq)}}\; \; +\; \; 2\, H_2O\, _{\textit{(l)}}


Skriv et svar til: Organisk kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.