Matematik

Løs andengradsligningen

21. maj 2019 af sommerlommer (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan løser jeg ligningen?

(x+3)^2-1=0

Jeg kan ikke finde ud af hvad der er a, b og c...

Jeg har prøvet at hæve parentesen:

<=> x^2+3^2+2x*3=0

men synes ikke at det giver mening... er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. maj 2019 af Capion1

x2 + 6x + 8 = 0    (Du manglede at trække 1 fra)


Svar #2
21. maj 2019 af sommerlommer (Slettet)

Forstår ikke helt... Jeg skal jo finde diskriminanten, og der skal jeg bruge variablerne.


Svar #3
21. maj 2019 af sommerlommer (Slettet)

Hvordan kan jeg vide om der er en eller to løsninger?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2019 af Capion1

Diskriminanten er positiv. Derfor to forskellige løsninger.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. maj 2019 af mathon

                               \begin{array}{rcrlll} (x+3)^2&=&1\\\\ x+3&=&\mp 1\\\\ x&=&-3&\mp 1\\\\ x&=&\left\{\begin{matrix} -4\\-2 \end{matrix}\right. \end{array}


Skriv et svar til: Løs andengradsligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.