Matematik

HASTER!! - find a og b

21. maj 2019 af Alisa0710 - Niveau: C-niveau

Hej

Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave?

I Vestgrønland har man målt den årlige middeltemperatur på forskellige breddegrader.

Nordlige breddegrad:            62     64   70     73     78
Årlige middeltemperatur i C: 1,0  -1,6  -4,2  -7,2  -11,4

I en matematisk model kan sammenhængen mellem den årlige middeltemperatur og breddegraden beskrives ved
f(x)=a*x+b
hvor f(x) er den årlige middeltemperatur i Vestgrønland (målt i °C), og x er den nordlige breddegrad. 

a) Benyt tabellens data til at bestemme a og b. 

b) Giv en fortolkning af konstanten a, og benyt modellen til at bestemme den årlige middeltemperatur i Vestgrønland, når den nordlige breddegrad er 66 grader. 

c) Benyt modellen til at bestemme den nordlige breddegrad, hvor den årlige middeltemperatur i Vestgrønland er -100 C .


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. maj 2019 af mathon

a)  Foretag lineær regression på dine tabelDATA.

b)  Beregn f(66)

c)  Løs \small \small f(x)=-100


Svar #2
21. maj 2019 af Alisa0710

Hvordan opstiller man en formel for at løse f(x) = -100??


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. maj 2019 af mathon

            \small \small \begin{array}{rclcl} a\cdot x+b&=&-100\\\\ ax&=&-(100+b)\\\\ x&=&\frac{-(100+b)}{a} \end{array}


Svar #4
21. maj 2019 af Alisa0710

Kan det her være rigtigt? f(66)=−1.3364*66+63.1305 ? f(66)=−25.0719


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. maj 2019 af mathon

     a)  Foretag lineær regression på dine tabelDATA.

               \small \small \begin{array}{lllll} a)&f(x)=y=-0.73x+46.09\\\\ b)&f(66)=-0.73\cdot 66+46.09\\\\ c)&-100=-0.73x+46.09\\\\ &0.73x=146.09\\\\ &x=\frac{146.09}{0.73}=200.1&\textup{hvilket naturligvis ikke forekommer;}\\ &&\textup{her er vi ude over det interval, hvori modellen}\\ &&\textup{har gyldighed.} \end{array}    


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. maj 2019 af G22G (Slettet)

@mathon

Du har hjulpet mig før, og vil meget gerne i kontakt med dig, så har delt min mail med dig. Kan du accepterer? ved ikke helt hvordan det fungere herinde :/ håber dog du har fået min mail, ved ikke hvordan jeg ellers kan skrive til dig privat.


Skriv et svar til: HASTER!! - find a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.