Matematik

hvordan finder jeg y, når den eksponentielle funktion for tilført mere værdi kontinuerligt?

21. maj 2019 af smileyy (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal finde ud af hvor meget medicin der er i kroppen efter 24 timer, hvis personen tager en ny pille hver 3,5time...

Den eksponentiele funktion ser således ud

y = 178 * 0.76x

Ved godt at den efter de første 3.5timer bliver y = 178 * 0.763.5 = 68.12

Men hvad så derefter?...


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2019 af oppenede

Samme problem: (bare med andre betydninger af variablene og andre talværdier)
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1897676

Hvis det bare er det at der tages en pille hver 3.5 time som du kalder 'kontinuerligt' (det er diskret), og hvis pillens dosis frigives spontant, så se #4 i den linkede tråd.

Hvis du med kontinuerligt mener at pillens dosis efter indtagelse frigives løbende over 3.5 time (lineært), hvorefter der tages en pille på ny, så se #2 i den linkede tråd.


Svar #2
22. maj 2019 af smileyy (Slettet)

tusind tak, ja det var den i #4 jeg mente :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2019 af Opvaskemaskine505 (Slettet)

.


Skriv et svar til: hvordan finder jeg y, når den eksponentielle funktion for tilført mere værdi kontinuerligt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.