Matematik

Rumfang af en prisme

30. maj 2019 af mariestuart - Niveau: 8. klasse

Hej. Det er første gang, at jeg skal regne rumfanget af en prisme ud - og jeg er lidt i tvivl, om jeg gør det rigtigt. Er der mon nogen, der vil tjekke?

Figuren er i den vedhæftede fil, og det er min løsning også. 

På forhånd tak! 

Vedhæftet fil: Udregning prisme.PNG

Svar #1
30. maj 2019 af mariestuart

Og figuren kommer her. 

Vedhæftet fil:Prisme rumfang.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #2
30. maj 2019 af oppenede

Der gælder
 250\,\text{mm}=25\,\text{cm}   og    \frac{250\,\text{mm}}{10}=2.5\,\text{cm}   men   \frac{250\,\text{mm}}{10\,\frac{\text{mm}}{\text{cm}}}=25\,\text{cm}

Samt:
   25\,\text{cm}\cdot12\,\text{cm}=300\,\text{cm}^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2019 af ringstedLC

Rumfang:

\begin{align*} Areal_{Grundfl.} &= 0.5\cdot h\cdot Grundlinje \\ Areal_{Grundfl.} &= 0.5\cdot 12\text{ cm}\cdot 25\text{ cm}=150\text{ cm}^2 \\ Rumfang &= Areal_{Grundfl.}\cdot h_{Prisme} \\ Rumfang &= 150\text{ cm}^2\cdot 35\text{ cm}=5250\text{ cm}^3 \end{align*}


Svar #4
30. maj 2019 af mariestuart

Så arealet skal være 5250 cm2, fordi vi skal omregne de 35 cm til cm2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2019 af ringstedLC

Nej. Rumfanget er 5250 cm3

\begin{align*} \text{Areal}:&\;\text{enhed}\cdot \text{enhed} = \text{enhed}^2 \\ \text{Rumfang}:&\;\text{enhed}\cdot \text{enhed}\cdot \text{enhed} = \text{enhed}^3 \end{align*}

fordi et areal er produktet af to værdier med samme enhed. Værdierne ganges og enhederne ganges.

Og rumfanget er produktet af tre værdier med samme enhed.


Svar #6
30. maj 2019 af mariestuart

Ups, jeg mente rumfanget. Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. maj 2019 af ringstedLC

Sådan. Husk også at rette din mellemregning af grundfladearealet, så enheden passer.


Svar #8
30. maj 2019 af mariestuart

Det havde jeg helt glemt - tak igen (:

Vedhæftet fil:studieportalen.PNG

Skriv et svar til: Rumfang af en prisme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.