Fysik

Arbejde

03. juni 2019 af Densejeo - Niveau: B-niveau

Hej Sp 

Kan nogle forklare mig hvorfor kræfter modsatrettet bevægelsen der er lige store, som krafter ensrettet med bevægelsen giver et samlede arbejde på nul.

tak for hjælpen på forhånd 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. juni 2019 af peter lind

Så er den samlede kraft = 0 og arbejdet er jo kraft*vej


Svar #2
03. juni 2019 af Densejeo

Så det vil sige at at når der udføres et arbejde sker det ved acelaration  


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. juni 2019 af peter lind

Nej. Det kan også ske ved for eks. gnidning. Lad en klods glide ned ad et skråplan. Her omdannes potentiel energi til varmeenergi og arbejde er overflytning af energi


Svar #4
03. juni 2019 af Densejeo

Okay så arbejde sker hvis f.eks. en klods hastighed accelere, hvis klodens løftes op, Hvis en klods gnider ned af et skråplan,.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. juni 2019 af Pyrros

Ja, når der udøves en kraft F over en strækning s, så vil der være et arbejde A=F\cdot s.


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. juni 2019 af mathon

Når der udføres et ydre arbejde giver det anledning til en energiændring:

               \small \Delta E=\int_{s_1}^{s_2} \textbf{\textit{F}}\cdot d\textbf{\textit{s}}=\int_{s_1}^{s_2} \textit{F}\cdot \cos(v) \, \mathrm{d}\textit{s}
                                      


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. juni 2019 af mathon

Er kraften konstant på hele strækningen
haves
                 \small \small \Delta E=\int_{s_1}^{s_2} \textbf{\textit{F}}\cdot d\textbf{\textit{s}}=\int_{s_1}^{s_2} \textit{F}\cdot \cos(v) \, \mathrm{d}\textit{s}=F\cdot \cos(v)\cdot \int_{s_1}^{s_2}\mathrm{d}s=F\cdot s\cdot \cos(V)

som hvis \small \textbf{\textit{F}}\textup{ og }\textbf{\textit{s}} er ensrettede
giver:
                 \small \Delta E=F\cdot s\cdot \cos(0)=F\cdot s


Skriv et svar til: Arbejde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.