Matematik

differentiering

03. juni 2019 af shakk (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej studieportalen.

laver en disposition til eksamensspørgsmål i mdt. mat A omkring ubestemte integraler.

mit spørgsmål lyder:

hvordan differentierer jeg funktionen 2/9(3x+2)^3^/^2 +k step by step.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. juni 2019 af peter lind

Brug reglen om sammesat funktion indre funktion y=3x+2 ydre funktion y3/2


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. juni 2019 af Festino

Benyt at x^a differentieret er ax^{a-1} samt kædereglen:

\frac{2}{9}\cdot\frac{3}{2}\cdot(3x+2)^{3/2-1}\cdot 3+0

(3x+2)^{1/2}

\sqrt{3x+2}


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. juni 2019 af mathon

                                \small \begin{array}{llll} f(x)=\frac{2}{9}\cdot \left ( 3x+2 \right )^{\frac{3}{2}}\\\\ f{\, }'(x)=\frac{2}{9}\cdot\frac{3}{2}\cdot \left ( 3x+2 \right )^{\frac{3}{2}-1}\cdot 3\\\\ f{\, }'(x)=\left ( 3x+2 \right )^{\frac{3-2}{2}}\\\\ f{\, }'(x)=\left ( 3x+2 \right )^{\frac{1}{2}} \end{array}


Svar #4
03. juni 2019 af shakk (Slettet)

Tak for hjælpen.

god aften.


Skriv et svar til: differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.