Fysik

Fysik

04. juni 2019 af GHJ789 - Niveau: B-niveau

Hvad er en analogimodel af big bang?

Hvad er rødforskdning?

Hvordan hænger rødforskydning og universets udvidelse sammen?
Hvad er Hubbleloven?

Hvad er Hubblekonstanten?

Serie og parallelforbindelser af ressistorer, hvad vil det sige?

På forhånd tak!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2019 af janhaa

Hubble's law:

v = Ho*d


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2019 af mathon

Rødforskydning:

       Betragt en given galakse i afstanden \small d. Hvis denne galakse udsender en spektrallinje med bølgelængden
       \small \lambda _o og vi observerer denne spektrallinje ved en større bølgelængde \small \lambda, er rødforskydningen defineret 
       som
                        \begin{array}{llll} \small z=\frac{\left (\lambda-\lambda_o \right )}{\lambda_o}=\frac{\Delta \lambda}{\lambda_o}&&\textup{hvis }\Delta \lambda<0\textup{ er det bl\aa forskydning, hvilket sj\ae ldent forekommer} \end{array}                   


Skriv et svar til: Fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.