Fysik

Fysik spørgsmål

07. juni 2019 af Tekniskgymnasiumelev (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude

Jeg har fået til opgave af at bestemme, hvor mange mol gas der kan være i en beholder, med et volumen på 100 L og den indeholder 15,6 kg oxygen. Jeg har fået et forslag til løsningen af opgaven, men kan nogle fortælle mig, hvorfor man gagner med 10^3? 

Se vedhæftet billede

god dag


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2019 af janhaa

15,6 kg = 15,6*103 g


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Man har brugt formlen 

n = m/M

Da molvægten M er i enheden g/mol, så regner de 15,6 kg om til g ved at gange med 1000.

n = 15,6*103 g / 15,9999 g/mol = .... mol


Svar #3
07. juni 2019 af Tekniskgymnasiumelev (Slettet)

Tusinde tak, den havde jeg ikke lige set :) 


Skriv et svar til: Fysik spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.