Matematik

Funktioner af to variable og differentialregning

09. juni 2019 af ty16 - Niveau: A-niveau

Hej nogen som kunne hjælpe mig her? :-)

"Betragt en funktion z=f(x,y) af to variable, og analyser dens graf via differentialregning"

Er der en som kunne hjælpe mig med et eksempel eller noget??


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2019 af c_aastrup

Her er et eksempel

f(x,y)=x^2-y^2

Man kan differentiere mht. x og y

\frac{\partial f(x,y)}{\partial x} =2x

\frac{\partial f(x,y)}{\partial y} =-2y

At løse f' lig 0 giver ikke min eller max, men et saddelpunkt, se tegning og evt link

https://en.wikipedia.org/wiki/Saddle_point

Vedhæftet fil:Saddle_point.svg.png

Skriv et svar til: Funktioner af to variable og differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.