Matematik

væksthastighed

15. juni 2019 af halløjjjjj (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg forstår ikke begrebet væksthastighed, nogen der kan hjælpe, tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2019 af ringstedLC

\begin{align*} \text{V\ae ksthastighed}: a &= \frac{20}{2}\;\left ( \frac{cm}{\text{\aa r}} \right )=10\text{ cm pr. \aa r} \\ \text{V\ae kstfunktion}:V(x) &= 10x+30 \end{align*}

Vedhæftet fil:__0.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2019 af jamenhalløjsa

Tænker at væksthastighed handler om, hvor meget en bestemt graf vokser med i et givent punkt - det man finder ved differentialregning. Der er altså tale om tangenthældningen til et punkt på en graf.

Eks. hvis vi har en andengradsfunktion; f(x) = 2x^2 + 2x + 2, og vi vil finde væksthastigheden i punktet (2,2), starter vi med at differentiere funktionen og derefter sætte x-koordinaten for punktet ind i den differentierede funktion;

f'(x)=4x+2

f'(2)=10

Vi ved så, at væksthastigheden i punktet (2,2) er lig 10.


Skriv et svar til: væksthastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.