Fysik

RADIUS I JÆVN CIRKELBEVÆGELSE

16. juni 2019 af vedikhvadjegskalhedde (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er radius i den jævne cirkelbevægelse DIREKTE proportional med centripetalkræften eller omvendt proportional med centripetalkræften?

Disse to formler siget to forskellige ting:

F_res=m·r·w^2 

og

F_res=m·v^2/r

... hvordan skal det forstås?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2019 af Eksperimentalfysikeren

Det kommer an på, hvad du holder konstant, hastigheden v eller vinkelhastigheden ω. Det hænger sammen med at v=rω.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2019 af peter lind

Nej v = ω*r Sætter du det ind i den sidste ligning får du den første


Svar #3
16. juni 2019 af vedikhvadjegskalhedde (Slettet)

Vi har lavet en række forsøg hvor vi varierer på masse og radius og vi har formuleret i vores hypotese at jo mindre radius desto større cntripetalkræft.Men vores beregninger viser helt det modsatte... vi har ingen anelse om hvad det skyldes eller hvordan vi skal forsvare det


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. juni 2019 af Eksperimentalfysikeren

Hvordan har I udført forsøget?

Hvis ω er holdt konstant, vil kraften være proportional med radius. Hvis v er holdt konstant, vil kraften være omvendtproportional med radius.

#2 Hvorfor skriver du "Nej v = ω*r"?


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. juni 2019 af peter lind

Der skulle have været punktum efter nej. vedikhvadjegskalhedde skriver at de to formle siger forskellige ting. Det er det jeg siger nej til. Det er det samme udtrykt ved forskellige variable


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. juni 2019 af Eksperimentalfysikeren

Så er vi enige!


Skriv et svar til: RADIUS I JÆVN CIRKELBEVÆGELSE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.