Fysik

Specifik varmekapacitet - HJÆLP

17. juni 2019 af KomNuBro (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har virkelig brug for hjælp til disse opgaver:

1,2 L vand skal opvarmes i en elkedel, der er mærket ”230V, 1600W”.

a) Beregn den varme, der skal bruges til opvarmningen af vandet, når det skal varmes op fra 12°C til 100°C.

b)  Forklar forskellen i forhold til varmen beregnet i spørgsmål a, og inddrag begrebet nyttevirkning.

c) Hvad bliver fællestemperaturen af tekanden og vandet, når der er indtrådt termisk ligevægt?

Håber virkelig i kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2019 af mathon

                           \small \begin{array}{lllllll} a)&E_{a}=m_{vand}\cdot c_{vand}\cdot \Delta T_{vand}\\\\ b)&E_b=E_a+m_{kedel}\cdot c_{kedel}\cdot\Delta T_{kedel}+E_{\textup{ til omgivelserne}}\\\\ &\eta =\frac{E_b}{E_a}\cdot 100\% \\\\ c)&\textup{Ved ligev\ae gt}\quad 100\degree C \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. juni 2019 af mathon

korrektion:

                           \small \small \begin{array}{lllllll} a)&E_{a}=m_{vand}\cdot c_{vand}\cdot \Delta T_{vand}\\\\ b)&E_b=E_a+m_{kedel}\cdot c_{kedel}\cdot\Delta T_{kedel}+E_{\textup{ til omgivelserne}}\\\\ &\eta =\frac{E_a}{E_b}\cdot 100\% \\\\ c)&\textup{Ved ligev\ae gt}\quad 100\degree C \end{array}


Svar #3
18. juni 2019 af KomNuBro (Slettet)

#2

Vil det sige:

a) Ea = 1,2 L · 997 kg/m³ · ???
Hvad skal der stå ved ΔT?

b) Forstår ikke hvad du mener i Eb's formel - Har du mulighed for at forklare det med ord?

c) Hvorfor vil fællestemperaturen være 100°C ved ligevægt?


Svar #4
19. juni 2019 af KomNuBro (Slettet)

Mathon?


Skriv et svar til: Specifik varmekapacitet - HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.